Χειροποίητα αρτοσκευάσματα με χαρουπάλευρο και αλεύρι ζέα, ελαιόλαδο και ελιές
Καλωσόρισμα του chef
Handmade bread with carob flour and flour from zea, olive oil & olives
Amuse Bouche
Σούπα – Soup
Κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα, λαχανικά και αρωματισμένη με κουρκουμά
Fish soup with vegetables and flavored with turmeric
Πρώτα πιάτα – Appetizers
Ταρτάρ μοσχαρίσιο με σιναπόσπορο
Beef tartar with mustard seeds
Φέτα σε φύλλο κρούστας με ταχίνι και σάλτσα με μύρτιλα
Feta cheese in crust with tahini and blueberries sauce
Μανιτάρια του δάσους σωτέ με προσούτο Ευρυτανίας και πουρέ βουτύρου
Forest mushrooms sautéed with prosciutto from Evritania and butter puree
Καραβίδες και γυαλιστερές αχνιστές με κρασί Chardonnay, μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί
Steamed crayfishes and clams with Chardonnay wine, parsley and toasted bread
Αθηναϊκή μυλοκόπι
Athenian salad with croaker
Γαρίδες μπρινουάζ με λαχανικά, αβοκάντο και ρόδι
Shrimps brinoise with vegetables, avocado and pomegranate
Χόρτα εποχής τσιγαριαστά με καλαμάρι σωτέ
Braised seasonal greens with squid sautéed
Σαλάτες – Salads
Σαλάτα με τραγανά φύλλα σπανάκι, λόλο ρόσο, παντζάρι, γιαούρτι, καρύδια και μορταδέλα Κέρκυρας
Salad with crispy spinach leaves, lollo rosso, beetroot, yoghurt, nuts and Corfu mortadella
Ποικιλία πράσινης σαλάτας με πιπεριές τουρσί, μαριναρισμένα λαχανικά και μανιτάρια, τρίμμα φέτας Ηπείρου και βινεγκρέτ από παλαιωμένο βαλσάμικο
Variety of green salad with peppers, marinated vegetables and mushrooms, feta cheese crumbs from Epirus and vinaigrette from aged balsamic
Σαλάτα πράσινη εποχής Ορίζοντες με ρόδι, καρύδια, ροκφόρ, προσούτο και βινεγκτρέτ
Green season salad Orizontes with pomegranate, walnuts roquefort, prosciutto and vinaigrette
Σαν ντάκος Κρητικός με σπασμένο κρίθινο παξιμάδι ποτισμένο με λάδι τρούφας, ταρτάρ ντομάτας, κρέμα τυρί και άγρια ρόκα
Like Cretan dakos with broken barley rusks watered with truffle oil, tomato tartar, cheese cream and wild rocket
Ελληνική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, βραστή πατάτα και κολοκύθι, ελιές, κάπαρη και τρίμμα από ξυνοτύρι πάνω σε παξιμάδι από χαρουπάλερο
Greek salad with tomato, cucumber, onion, boiled potato and zucchini, olives, caper and grated cheese on a rusk from carob flour
Ριζότο & Pasta Risotto & Pasta
Αστακομακαρονάδα με παπαρδέλες, πορτοκάλι και τσίλι
Lobster with papardelle, orange and chili
Λιγκουίνι θαλασσινών με φρέσκια ντομάτα
Seafood linguine with fresh tomato
Σταρότο σαν γεμιστά
Staroto like gemista
Ριζότο με μανιτάρια του δάσους και τρούφα
Risotto with forest mushrooms and truffle
Κυρίως πιάτα – Main dishes
Αιγαιοπελαγίτικο ψάρι ημέρας
Aegean fish of the day
Φρέσκος αστακός
Fresh Lobster
Ταλιάτα Rib eye με σάλτσα τσιμιτσούρι, σπανάκι και γαλλική πατάτα
Tagliata Rib eye with chimichurri sauce, spinach and French potato
Φιλέτο κοτόπουλο ρολό με μανιτάρια, σάλτσα μπέικον και πατάτες 3 φορές μαγειρεμένες
Chicken fillet roll with mushrooms, bacon sauce and 3 times cooked potatoes
Κότσι χοιρινό με δεντρολίβανο και παλαιωμένο ξύδι με πουρέ πατάτας και φέτα
Pork hock with rosemary and aged vinegar with potato purée and feta cheese
Φιλετάκια χοιρινά με γλάσο μουστάρδας, φασκόμηλο και μέλι
Pork fillets with mustard glaze, sage and honey
Τσιπούρα προβενσάλ με λαχανικά
Provencal bream with vegetables
Μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι
Croaker in a beer batter with spinach sautéed and beetroot puree
Βραγχιοκάλυμμα από μυλοκόπι σε σάλτσα λεμονιού και πατάτες parisienne
Cheeks of croaker in lemon sauce and potatoes parisienne
Επιδόρπια – Desserts
Χαλβάς με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και bitter σοκολάτα
Halva with dried fruits, nuts and bitter chocolate
Μπαβαρουάζ καραμέλας με κραμπλ αμυγδάλου, κακάο και κινέλ από σορμπέ φρούτα του πάθους
Caramel bavaroise with almond crumble, cocoa and kenel from sorbet passion fruits
Μπακλαβάς με αποξηραμένα φρούτα, σιροπιασμένος με μέλι και παγωτό καϊμάκι
Baklava with dried fruits, honey syrup and kaimaki ice cream
Σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα diplomat με βανίλια Μαδαγασκάρης, παγωτό μαστίχας και σιρόπι από φρούτα του δάσους
Crushed millefeuille with diplomat cream with vanilla from Madagaskar, mastic ice cream and syrup from passion fruits
Σουφλέ σοκολάτας Callebaut με σαμπαγιόν πορτοκαλιού και παγωτό βανίλιας
Chocolate soufflé Callebaut with orange sabayon and vanilla ice cream
Executive Chef: Μίλτος Αρμένης
Chef de Cuisine: Αλέξανδρος Κατσαούνης
Αριστίππου 1 , Λυκαβηττός
(Είσοδος Τελεφερίκ)
Τηλ. 210.7210701 - 210.7227065 Fax: 210.7210700
orizonteslycabettus.gr